Salátát nem csak nyáron lehet enni! Tuti receptek a téli időszakra

Megosztás

Ki mondta, hogy salátát csak nyáron lehet fogyasztani? Igaz a szezonális zöldségeket nem olyan könnyű télen beszerezni. Vagy ha sikerül is, akkor sem olyan az ízük mint amilyennek lenni kellene. De azért állandó alapanyagokból és minőségi fűszerekből lehet finomat készíteni.

fűszerek
Forrás: lithub.com

A decemberi időszak elég érdekes étkezés szempontjából. A kint uralkodó hideg miatt a szervezeted szinte kiált valami meleg fogás után. Levesek, sültek, főzelékek. Viszont azt is tudjuk, hogy karácsonykor minden az evésről szól, ezért jó lenne legalább addig kibírni úgy hogy nem visszük túlzásba az emésztőrendszerünk leterhelését. Itt jönnek képbe a saláták. De ezek nem azok a tipikus csak zöld leveleseket és egy kis öntetet tartalmazó saláták. Azokat a típusú salátákat nem hiszem, hogy ebben az időjárásban bárki is megkívánná. Ezek igazi “comfort food” saláták, ahogy most divat nevezni. Ennek a kifejezésnek máig nem ismert a magyar megfelelője. De olyan fogásokra használjuk, amelyek igazán íz-dúsak és melegséggel, élvezettel töltenek el evés közben.

grillezett répa
Forrás: delish.com
  1. Gyömbéres grillezett sárgarépa saláta

Grillezett vagy sütőben sütött sárgarépa, egy kis gyömbérrel és olívaolajjal előkészítve. Félbevágott édes koktélparadicsom és egy népszerű hozzávaló, a quinoa. Igazán fűszeressé egy kis csíkokra vágott friss menta teszi. Cserepes mentát az év bármelyik szakaszában lehet kapni supermarketekben.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás