Spotify: ártalmatlan reklámok vagy agresszív kampány?

Megosztás

Biztosan mindenkinek feltűnt, hogy az utóbbi években a reklámok mennyire életünk részévé váltak. Az online térben bármilyen oldalra tévedünk biztosan valamilyen formában hirdetésekkel fogunk találkozni. Régebb a televíziózás vagy a rádiózás ideje alatt kényszerültünk reklámokat nézni vagy hallgatni, és akkoriban azok is zavarónak tűntek. Viszont most legalább 10-szer olyan agresszívan kapjuk az információáradatot, ha akarjuk, ha nem.

Egyes platformok bevezették azt, hogy fizetőssé vált a reklámmentes használatuk. Vagyis, ha azt akarjuk, hogy megkíméljenek minket a reklámoktól, akkor egy bizonyos összegben havi díjat kell ezért fizetnünk. Az összegek nem annyira vészesek, 3-5 dollár havonta, ami 1000 forint körül mozog. Viszont ha összeszámoljuk, hogy hány ilyen oldalnak kellene fizetnünk, csak azért, hogy ne kelljen a reklámok félbeszakítsák, akkor máris összegyűl egy szép összeg minden hónap végére.

spotify
Forrás: bbc.com

A Spotify például egy ilyen alkalmazás. Ha az okos-eszközünkön akarjuk zökkenőmentesen használni, az bizony pénzbe kerül.

A Spotify egy svéd audio streamelő és médiaszolgáltató, amely 2008-ban alakult. Szerzői jog által korlátozottan rögzített zenét és podcastokat kínál, köztük több mint 60 millió dalt, lemezkiadóktól és médiacégektől. Tehát egy nagy színpalettával rendelkező zenehallgató platform, amelyen minden elképzelhető zenét megtalálsz, illetve podcastnek nevezett beszélgetős műsorokat is végighallgathatsz akármilyen témában. Van ingyenes és előfizetéses csomagja is. Ez eddig teljesen jól hangzik.

zenehallgatás
Forrás: axerosolutions.com

Az ingyenes verzióhoz az tartozik, hogy óránként csak 6 zeneszámot ugorhatsz át és egy lejátszási listán csak keverve hallgathatod a zeneszámokat. Tehát, nem tudod konkrétan azt az egyet kiválasztani amit szeretnél. És csak akkor hallgathatod meg, ha a Spotify úgy keveri, hogy az épp sorra kerüljön.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás