A franciák kiakadtak a Netflix új sorozatán

Megosztás

A 2020. októberében debütált új Netflix sorozat, az Emily Párizsban kapott hideget meleget a kritikusoktól. A franciák részéről pedig mondhatni inkább csak hideget.

A sorozat egy 20-as éveiben járó amerikai lányról szól, aki Chicagóból Párizsba költözik egy váratlan munkaajánlat miatt. Legfőbb feladata, hogy amerikai személetet vigyen egy népszerű francia marketingvállalat életébe. A két kultúra összecsap a feje fölött. Egyszerre egyensúlyozik a karrierjében, az élet kihívásaival és baráti és szerelmi szálak között. A sorozatot Darren Star alkotta meg, ő volt az a személy, aki a Szex és New York nagy sikerű évadjaiért is felelt.

emily párizsban
Forrás: variety.com

A francia filmkritikusok nem nézték jó szemmel, hogy a sorozat ennyire sztereotipikusan mutatja be a francia fővárost. Beretta, croissant, bagett, ellenszenves pincérek, szerelmesek és szeretők. Nevezz meg bármilyen franciákkal kapcsolatos közhelyet, és az biztos, hogy megtalálható az Emily Párizsban sorozatban.

“Úgy mutatja be a sorozat a franciákat, mintha mindenki aljas sznob lenne, Birkin táskával rohangálna fel alá, és amint kijön az edzőteremből egyből rágyújtana egy cigarettára.” – panaszkodott a MadmoiZelle internetes lap.

párizs
Forrás: bbc.com

Más kritikusok szerint nem láttak ennyi francia clichét egy helyen a Pletykafészek párizsi epizódjai, vagy Az Ördög Pradát Visel film óta. Álomapartman a város közepén, egy zöld parkos kilátással, koktél partik, világmárkás ruhaköltemények, rózsák és jóképű franciák, akik akár kezet is csókolnak. Ilyenek lennének a párizsi hétköznapok?

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás