Országok, ahol nincs és valószínűleg nem is lesz koronavírus!

Megosztás

Bár manapság szinte minden a koronavírus és a koronavírus járvány körül forog és a világ legnagyobb országait is térdre kényszerítette a vírus, hihetetlen módon még mindig vannak helyek a világban, ahol meglepő módon egyetlen fertőzőtt sincs a mai napig. Az esetek többségében persze ez valószínűleg csak abból adódik, hogy az egészségügyi rendszer gyengesége vagy éppen az állam fennhatóságának szűk térre koncentrálódása miatt egyszerűen nem megbízhatóak a statisztikák, hiszen az eldugott falvakban még orvos sincs, nemhogy kórház vagy éppen olyan állami tisztviselő, aki tudná regisztrálni az eseteket. Így volt korábban például bubópestis járvány Madagaszkáron, amiről nagyjából csak néhány alapítvány és non-profit szervezet tudott. A következőben néhány olyan országot fogunk megnézni, ahova nem volt képes még betörni a koronavírus és mindjárt olyan afrikai államokkal kezdünk, amelyek teljes mértékben igazolják az első mondatokban bemutatott helyzetet.

Forrás: Reuters

Itt van mindjárt São Tomé és Príncipe szigetországa, ahol egyetlen tesztet sem végeztek el eddig és valószínűleg azért is tekinthető vírusmentes országnak, mert egyszerűen nem is tudnák azonosítani a vírust – ha pedig azonosítanák, az se lenne segítség senkinek, mert 200 ezer lakosra mindössze 4 intenzív ágy jut.

Forrás: szabiramentem.hu

Ugyanilyen a helyzet a sokéves polgárháborúból magához térő Dél-Szudánban, ahol az egészségügyi rendszer hiányosságai mellett valószínűleg azért sincsenek fertőzöttek, mert a háború miatt teljesen összeomlott országba senki nem megy külföldről, maximum segélyszervezetek alkalmazottai. Elővigyázatosságból azért egy-két dolgot korlátoztak, de a hihetetlen mértékű szegénység miatt ennek sincs túl nagy létjogosultsága.


Megosztás