Mutálódik a koronavírus – Magyarországon is több változata van már!

Megosztás

Miközben gőzerővel zajlik a lehetséges koronavírus elleni vakcina utáni kutatás a világon mindenütt és Magyarországon is, nemrégiben nagyon fontos megállapításra jutott a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma, amiről a labor vezetője a rádióban beszélt. Eszerint a hazai betegek vizsgálata után megállapították, hogy Magyarországon a koronavírus többféle változata terjed, ami egyértelműen azt igazolja, hogy nem egyetlen személy hozta be az országba a vírust, hanem több irányból, több forrásból érkezett.

Forrás: portfolio.hu

Ami megnehezíti az ilyen jellegű vizsgálatokat, az a tény, hogy egyetlen fertőzött ember szervezetén belül is lehet egyszerre több vírusváltozat is – jelenleg egyébként 8 ismert törzsről és ezernél is több mutációról tudnak világszerte, de az eredeti vírushoz képest egyik mutáció sem súlyosabb vagy veszélyesebb.

Forrás: portfolio.hu

Bár még mindig nem tudják pontosan, ki volt az első beteg és hogyan kapta el Kínában, de a legvalószínűbb elmélet szerint a közép-kínai Vuhan egyik vadállatpiacán vásárolt majd elfogyasztott denevér volt az a láncszem, amely állatokról emberekre vitte át a világgazdaságot és a társadalmakat is veszélyeztető vírust.


Megosztás