Koronavírus-járvány idején nagyon figyeljünk az immunrendszerünkre!

Megosztás

A koronavírus-járvány idején aztán tényleg létfontosságú az immunrendszerünk erőssége, ahogy látható is a statisztikákból, alapvetően azok esnek áldozatul a járványnak, akiknek valamilyen okból legyengült az immunrendszerük – és bár vannak kivételek, ahogy minden betegség esetében is, azért a tények és a számok nem hazudnak. Ennek megfelelően van pár dolog, amit megtehetünk azért, hogy erősítsük az immunrendszerünket és így a lehető legjobban felkészüljünk arra, ha véletlenül mégis elkapna bennünket a betegség.

Forrás: origo.hu

Az első és legfontosabb dolog az alvás, mert ennél erősebb immunerősítő nincs is, döntően meghatározza védekezési képességünket az, hogy mennyit alszunk. Korábbi tanulmányok bizonyították, hogy a hat óránál kevesebbet alvó embereket könnyebben legyőzik a kórokozók, mint azokat, akik ennél többet alszanak. A rendszeresség itt is fontos, hiába alszunk 9 órát, ha egyébként ezt nagy összevisszaságban tesszük. Alvás előtt célszerű pihentető tevékenységet folytatni, kerüljük az alkoholfogyasztást, az étkezést és elektronikai eszközöktől távol töltsük napunk egyik legfontosabb szakaszát.

Forrás: origo.hu

A rendszeres testmozgás is létfontosságú, gyulladáscsökkentő hatással és immunerősíti hatással is rendelkezik. Tanulmányok szerint hetente legalább 150 perc mérsékelt intenzitású edzés létfontosságú szervezetünk egészsége szempontjából – ilyen típusú edzés a séta, az úszás, a kocogás vagy a bringázás. De az sem árt, ha néha megerőltetjük magunkat és intenzívebb kardiogyakorlatokat végzünk.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás