Folytatódik az ingyenpénz osztása az Egyesült Államokban?

Megosztás

A koronavírus világjárvány rengeteg újdonságot hozott az élet minden területén, nem kivételek ez alól a politikusok és döntéshozók sem. Márciusban igencsak meglepő volt, hogy a jobboldali Donald Trump pénzosztásba kezdett, amelyben minden jogosult felnőtt 1200 dollárt (közel 400.000 Ft-ot) kapott és minden jogosult gyerek 500 dollárt (közel 170.000 Ft-ot), ingyen. Azóta májusban és júliusban is szárnyra kaptak hírek lehetséges folytatásokról. Most talán eljöhet az idő a következő “adagra”.

maszkos 100 dolláros
A koronavírus eddig a legtöbb áldozatot az USA-ban szedte.
Forrás: responsible-investor.com

A folytatásban a demokraták nagylelkűbbeknek mutatkoztak, míg a republikánusok fukarabbaknak és most végül 600 dollárban egyeztek ki. Ez tehát a márciusi összeg fele. Ezt azonban Donald Trump elnök megvétózta, nevetségesnek nevezve ezt az összeget. Donald Trump ennek több mint háromszorosát, 2000 dollárt (jelenleg kb. 700.000 Ft-ot) adna mindenkinek. Ezt természetesen a Twitterről tudhattuk meg, ahol egy videóban jelentette be mindezt.

amerikai zászló, 100 dollárosok
Forrás: dreamstime.com

Szokatlan módon demokrata politikusok nyilvánosan is támogatták Trump emelési javaslatát, Nancy Pelosi kongresszusi többségi vezető azt tweetelte, „Csináljuk!”, de azért leírta azt is, hogy eddig a republikánusok voltak a kerékkötői a nagyobb adag ingyen pénznek.


Megosztás