A benzinkutakat is egyre jobban érinti a gazdasági visszaesés!

Megosztás

Forrás: femcafe.hu

Ennek oka az, hogy egyes kutakon annyira lecsökkent a kereslet, hogy nem lehet gazdaságosan üzemeltetni őket, ez például a Shell 189 kútja közül 15-öt érintett, de a többire vonatkozóan is bevezettek megszorításokat. Ezek közül a leggyakoribb a nyitva tartó kutak 60%-át érinti, amelynek következtében ezek a kutak csökkentett nyitvatartással üzemelnek. Hogy mely kutak zártak be és melyek nem üzemelnek éjjel-nappal, arról a cég weboldalán található lista. A MOL is küszködik, a cég bejelentése szerint 30-40% közötti értékben csökkent eddig az értékesítés és a vállalat 1856 benzinkútjából mindössze 486 üzemel csak, ezek negyedénél pedig még ráadásul csökkent a nyitvatartás is.

Forrás: vezess.hu

És ezek a megszorító intézkedések nem maradnak abba, a jövőben tovább folytatódnak, elsőként nagy valószínűség szerint kiterjesztik a nyitvatartás szűkítését a legtöbb helyre. De a MOL pontos adatokat is közölt a további megszorításokról, eszerint május végétől 28 kutat bezárnak, állítólag csak olyanokat, amelyek közelében található másik töltőállomásuk, valamint 181 benzinkút nyitvatartása fog szűkülni.

Az OMV hasonlóan reagált a helyzetre, ők a honlapjukon közzétett lista szerint pár tucat töltőállomásuk nyitvatartását szűkítették, ami általánosságban azt jelenti, hogy éjszaka nem fog az adott benzinkút nyitva tartani. És nem eldugott helyeken lévő benzinkutakra kell gondolni, hanem a nagyvárosokban található töltőállomásokra.

 

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás