Egy barkácsbolt kínálatából lélegeztetőgépet építeni!

Megosztás

Egy alig pár ezer forintos Raspberry Pi és pár olcsó eszköz segítségével zseniális lélegeztetőgépet készített egy férfi az Egyesült Államokban és a műve annyira jól sikerült, hogy hamarosan tesztelni is fogják egy kórházban. A Marco Mascorro névre hallgató férfi alapvetően robotokat épít, de most a koronavírus-járvány idején úgy döntött, hogy megpróbál összerakni egy gyorsan és legfőképp olcsón elkészíthető lélegeztetőgépet.

Forrás: totalcar.hu

Ennek tervét és kódsorát márciusban közzé is tette és most pedig már el is készült az első példány, amelyet az egészségügyi dolgozók nagyszerűnek értékeltek. A kolumbiai egészségügy azonnal jelezte, hogy élesben is tesztelni szeretnék a készüléket, ugyanis Kolumbiában a hagyományos lélegeztetőgépekből hiány van és a hozzájuk szükséges alkatrészek sem állnak mindig rendelkezésre.

Forrás: atv.hu

A házi lélegeztetőgép alapja egy Raspberry Pi számítógép és néhány vezeték kell még hozzá egy barkácsboltból és rövidesen tesztelni is fogják két egyetemi kórházban és Kolumbiában is, hogy mielőbb csatasorba állíthassák őket, főleg olyan helyeken, ahol az erőforrások és a lehetőségek jóval kisebbek, mint egy fejlett országban.


Megosztás