A Coca Cola is lehet koronvírusos? Egy osztrák politikus megmutatta

Megosztás

A koronavírus teszteket élőlényekre, egészen pontosan emberekre fejlesztették ki. Ezt valószínűleg Michael Schnedlitz, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) politikusa is tudta, azonban külföldi hírnevet is szerzett azzal az akciójával, hogy egy parlamenti ülésen igen populista módon azt mondta: “Elnök úr, úgy néz ki, akad egy problémánk, pozitív koronavírus-teszt van a parlamentben, mivel még ez a kóla is pozitív tesztet váltott ki.”

Michael Schnedlitz
Forrás: azonnali.hu

Az osztrák sajtóban sokat találkozhattunk a videófelvétellel az utóbbi 5 napban, ahol mindezt meg lehet tekinteni. A szélsőjobboldali politikus azért tesztelt a kólát, hogy rámutasson: semmi az általános tesztelésnek, amelyre a lakosság várt 60%-a helyett csak 20% ment el. Sőt, annak sincs, hogy a Sebastian Kurz vezette jobbközép-zöld kormány antigén-gyorstesztekre költse a pénzét a rendes betegellátás és a szociális intézmények helyett. A tömeges tesztelés ötlete, amely tartományról tartományra történt, a szlovák példán alapult.

Michael Schnedlitz és a pozitív kóla teszt
Forrás: merkur.de

A felszólalás heves reakciókat váltott ki az osztrák közéletben és a közösségi média platformokon is. Ausztria legnagyobb napilapja, a Kronen Zeitung nagyon gyorsan megvilágította, miért is lett pozitív a koronavírus-teszt a kólától. Röviden: a gyorsteszt teszt lényegében egy antitestből áll, ez az antitest pedig egy protein. A Coca Cola pedig a benne lévő foszforsav miatt rendkívül magas savtartalmú, ez a sav pedig denaturálja, azaz lényegében tönkreteszi a proteint, így a teszt ezáltal pozitívvá válik. A bulvárlap arra hívta fel a figyelmet, hogy egy terhességi teszt is pozitívvá válik a kólában. De azért ne ijesszünk rá partnerünkre ezzel a trükkel!


Megosztás