Az autónk karanténjára is figyelnünk kell!

Megosztás

Alapvetően egy ilyen hosszú bezártság, mint amiben most kénytelenek élni az emberek a koronavírus-járvány miatt, elég könnyen kikezdi a mentális egészséget (mert bizony börtönökben végzett kutatások szerint, ha hosszú ideig nem tudunk szocializálódni, az tényleg kikezdi az elménket) – viszont nem csak az embereknek nem kellemes a hosszú ideig tartó bezártság, otthonlét. Méghozzá az egyik leggyakrabb használt tárgyunkat, az autónkat is kikezdi, ha sokáig parkoltatjuk használat nélkül, bizonyos idő után a parkoltatás konkrét károkat is okoz benne.

Forrás: femcafe.hu

Első körben a legfontosabb dolog, hogy figyeljünk oda arra, hogy hetente legalább egyszer indítsuk be még ilyen körülmények között is és legalább 20-30 percig járassuk a motort, vagy akár egy rövidebb kört is menjünk vele, hogy az akkumulátor ne menjen teljesen tönkre és az olajok, folyadékok és kenőanyagok is keringjenek a szükséges részek körül, plusz a fékek használata egy kis kör során megakadályozza a felületi rozsdásodást.

Forrás: femcafe.hu

Persze ha egy hét után beindítjuk az autót, érdemes előtte gyorsan körbejárni, hiszen azért a gumik is könnyedén le tudnak ereszteni, tudnak veszíteni a légnyomásukból.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás