A legfontosabb tanácsok autónk tisztítására koronavírus-járvány idején

Megosztás

Sokak számára az autó még a koronavírus-járvány idején is fontos munkaeszköz, de ha valaki otthonról dolgozik, akkor is legalább a bevásárlások idején használja autóját. Ennek tükrében pedig egyértelműen látható, hogy mennyire fontos, hogy az autó belseje megfelelően tisztítva és fertőtlenítve legyen rendszeresen, hogy esetlegesen ne az az egyetlen bevásárlás vezessen családunk teljes megfertőződéséhez.

Forrás: gettyimages

Értelemszerűen az első és legfontosabb szabály, hogy autóban is kerüljük a társas érintkezést, főleg olyan útitársakkal, akiknek nem tudunk jelen egészségi állapotáról, korábbi utazásairól semmit, ha mindenképpen útitársakkal utazunk, akkor egyrészt ők olyan emberek legyenek, akikkel amúgy is kapcsolatban vagyunk (kollégák, családtagok), másrészt hordjunk inkább maszkot és kesztyűt, hogy ezzel is csökkentsük a fertőzésnek való kitettségünket. Arra azért figyeljünk, hogy a kijárási korlátozás vagy kijárási tilalom esetén az autós közlekedés is komoly szabályozás alá esik, tehát csak azért ne induljunk útnak, hogy autózzunk egyet.

Forrás: kutyubazar.hu

Bár sokakban tévhit él a vírusok életképességét illetően, sajnálatos módon a koronavírus esetén muszáj tudomásul vennünk, hogy szervezeten kívül órákon, sőt napokon át képes életben maradni, az autókban oly gyakran használt műanyag felületeken három napon át is fertőzésképes marad, tehát nagyon komolyan figyelnünk kell arra, hogy utazás előtt és után fertőtlenítsük a járművünket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás