Bűvöld el külföldi barátaid a magyar konyha remekeivel!

Megosztás

Ebben a cikkben a magyar konyha azon remekeiről lesz szó, amelyeket a külföldről ide érkező vendégek leginkább szeretnek, de igazából semmi okunk arra, hogy csak a külföldieknek készítsük ezeket el! Akár ezek kedvenc magyar ételeink, akár sosem készítettük (vagy kóstoltuk!) még őket, érdemes megpróbálkozni egy-egy új recepttel ebben a hónapban, amikor nincs sok lehetőségünk a lakásunkon kívüli szórakozásra.

Forrás: Nol.hu

Ki tudjuk választani 4 kedvenc ételünket a magyar konyha remekei között? Ez nem könnyű feladat! Létezik számos levest, húsféle, főzelék, és még nem is esett szó a desszertekről. De nagy általánosságban meg lehet mondani, mik a legkedveltebb ételek, a magyar konyha nagy kedvencei.

Gulyásleves bográcsban
Forrás: Wikipedia

1, Gulyásleves

Míg a gulyás elnevezést Ausztriában és Csehországban a marhapörköltre, ez itthon egy levesre utal. Egy színmagyar levesfajtára, amely valóságos nemzeti jelkép. Régen a pásztorok a településektől távol őrizték az állatokat, és sokszor maguknak kellett főzniük, így mindig vittek magukkal zöldségeket, és a hús is adott volt. Többek között a pirospaprika miatt gyönyörű színe és fenséges íze van.

Bármilyen húsból készíthetjük, de leginkább a marha ajánlott. Rengeteg verziója létezik, eredetileg, krumpli, sárgarépa, hagyma, pirospaprika, só, bors és kömény kerül bele, de a csángó gulyást savanyúkáposztával, a babgulyást babbal ízesítik.


Megosztás