10 módszer, hogy csábítsunk madarakat a kertünkbe!

Megosztás

Jó vendégek
Forrás: edubloxtutor.com

Nagyon sok állat/élőlény látogathatja meg kertünket, soknak egyáltalán nem örülünk (lásd patkány, csótány stb.), de például a madarak azok, amelyeket szinte mindig szívesen látunk, legyen szó akár a teraszunkról, udvarunkról. És akkor még nem is tudjuk, hogy mennyire jót is tudnak nekünk tenni ezeket a színpompás élőlények, pusztíthatják a szúnyogokat vagy éppen a darazsakat és folyamatosan pihentető madárcsiripeléssel tölthetik meg életterünk környékét. A következőben megnézünk 10 módszert, hogy madarakat csábíthassunk a kertünkbe!

1) A legegyszerűbb módszer az etető kihelyezése, ezzel szinte biztos sikert fogunk elérni. Persze ne ijedjünk meg, ha egy ideig nem jönnek, a madarak is a szokásosok rabjai. De ha egyszer odaszoktak, akkor már jók vagyunk!

2) Jó helyre tegyük ki a kis etetőnket, vizestálkánkat, legyen a közelben bokor vagy fa, ahova menekülhetnek, de ne legyenek annyira közel tárgyak vagy fák, ahonnan mondjuk ragadozók lecsaphatnak rájuk.

3) Tapasztaljuk ki, hogy mit szeretnek enni a madarak, főleg, ha specifikus fajokat szeretnénk a kertünkbe csábítani. Az étel megválasztásával tehát szabályozni tudjuk, hogy mennyi és milyen madár jöjjön

Pici madaracska
Forrás: practicallyfine.com

4) Tartsuk tisztán az etetőket, ugyanis a madarak nagyon könnyen elkapnak betegségeket egymástól és akár más háziállatainkat is veszélyeztethetik ezzel.

5) Ne felejtsük el, a víz ugyanannyira fontos, mint az étel. Sőt, van aki egy kis fürdőre esküszik, mert egy aprócska kerti tónál nincs is jobb, hogy élővilágot vonzzunk be az udvarunkba!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás