5 dolog, amit könnyen meg lehet tanítani egy macskának

Megosztás

Macska
Forrás: howstuffworks.com

Az “ül”, “fut” jellegű utasításokat nem kizárólag a kutyák tudják végrehajtani a háziállatok közül. Talán sokaknak meglepő módon a macskák is taníthatóak, de ezen tanítás során komoly türelemre és hát gyakorlásra van szükség. És ez az egész kulcsa. Kiabálhatunk is vele, de a lényeg, hogy ha eleget gyakorlunk valamit, akkor képes lesz megtanulni. Nézzünk tehát öt olyan dolgot, amit egy macskának meg lehet könnyedén tanítani.

1) A macska is képes megtanulni az “ül” utasítást. Ráadásul ennek megtanulása nem csak alapvető készség, de alapköve is a további tréningeknek. A legfontosabb a tréning során először is az, hogy a macska figyeljen ránk. Emellett mindig legyen a kezünk ügyében a macska kedvenc rágcsija, jutalomfalata, mert ezzel indul a képzés. Igazából mindig a feje fölött, a füleinél kell tartanunk a jutalomfalatot, így csak úgy tudja megnézni, hogy mi az, hogy leül. És innentől kezdve indul a jutalmazás, ha megteszi.

Macska
Forrás: howstuffworks.com

2) A macsekunk képes adni egy pacsit is nekünk, ha türelemmel vagyunk iránta. Ugyanaz itt is a módszer, mint az egyes pontban, a macska figyelmére van szükségünk, meg jó adag jutalomfalatra. És a taktika is hasonló, a kis falatkát pont a feje közelébe kell tartanunk, hogy csak úgy érje el ülve, ha közben felemeli a kis mancsát. Amint megtette, csapjunk bele és kiáltsuk, hogy “Pacsi”. És ezt folytassuk szépen tovább, amíg meg nem tanulja.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás