Ötletek, ha hátravan még a díszítés: a legszebb karácsonyfa típusok

Megosztás

karácsonyfa
Forrás: pixabay.com / Free-photos

Alapjáraton az élő fenyőknek két nagy fajtája van: a vágott és a földlabdás fenyők. Előbbinél sokan attól félnek, hogy a kivágott fa megvásárlásával a környezetnek árthatnak, de az igazság az, hogy ezeket szerencsére kifejezetten karácsonyfa ültetvényeken termesztik. Ezeken olyan távon vannak elültetve egymástól a fák, hogy ha nem vágnák ki őket, a szűk élettér miatt előbb-utóbb elpusztulnának valószínűleg.

A földlabdás fenyő az, amelyiket később el is tudjuk ültetni a kertben, hiszen gyökerével együtt lehet megvenni, de vegyük figyelembe, hogy ezek a fák nem bírják jól a meleget. Ilyet fűtött szobába, fűtőtest közelébe semmiképp se állítsunk fel; inkább teraszra, erkélyre, előszobába ajánljuk. Most pedig ejthetünk pár szót arról is, hogy milyen fajta fák léteznek, és melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak.

Lucfenyő
Forrás: pixabay.com / maciej326

 

1, A lucfenyő

A legtöbben ezt tartják a klasszikus karácsonyfának: van, aki az illata nélkül el sem tudja képzelni a karácsonyt. Az illatot a rendkívül magas gyantatartalom adja, amivel ugyan nincs baj, azonban éppen ezért nagyon hamar lehullajtja a leveleit. Olyannyira, hogy ha délután feldíszítjük a fát, másnap reggelre már biztosan le is potyog néhány tűlevél, és megesik, hogy még tavasszal is találsz a lakás eldugottabb pontjain.


Megosztás