Így próbáljuk meg tisztítani a fogkeféinket! 5 tipp

Megosztás

Alapvetően ritkábban gondolunk rá, a fogkefénk is komolyan szennyezett tud lenni, nagyon sok rajta a baktérium és ha nem tisztítjuk és cseréljük, akkor igen komoly támadásoknak tesszük ki immunrendszerünket. Többféle módon tehetjük meg a tisztítást, szimplán jó alaposan átmosva fogmosás után, vagy éppen beáztatva valamilyen speciális folyadékba, de még UV-fénnyel működő fertőtlenítőt is használhatunk. A lényeg, hogy rendszeresen tisztítsuk! Hiszen kutatások bizonyították, hogy ha egy helyiségben van a WC és ahol a fogunkat mossuk, akkor rengeteg baktérium kerülhet a levegő és így a fogkefénkre is. A következőben megnézünk öt olyan tippet, ami ssegíthet tisztán tartani a fogkefénket!

Fogkefe
Forrás: healthline.com

1) Először is nagyon fontos, hogy mindig mossunk kezet, mielőtt használjuk a fogkefénket. A kéz a fő hordozó, ha vírusokról és baktériumokról van szó, úgyhogy a fogmosás előtti és utáni kézmosás nagyban hozzájárulhat a baktériumok terjedésének megelőzéséhez.

2) A fogmosás után rendesen ki kell pucolnunk a fogkefénket, át kell dörzsölnünk, hogy eltávolítsuk belőle az esetleges ételdarabkákat, fogkrémet. Ezenkívül mindig próbáljuk meg oxigéntől megfelelően elzárva tárolva.

Fogkefe
Forrás: healthline.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás