6 ismert vagy kevésbé ismert tipp palacsintakészítéshez

Megosztás

Magyarországon szinte nincs is olyan ember, akinek ne csináltak volna gyerekkorában palacsintát. Vagy édesanyánk, vagy a nagymamánk, valaki a családban vendégül látott minket palacsintára biztosan. A töltelék már csak utólagos kérdés, de az biztos, hogy ha nem sikerül jól egy palacsinta, azt azonnal észrevesszük. Vannak családok, ahol már külön hagyományai vannak a palacsintakészítésnek, vannak speciális változatok is, de a jó palacsintatészta azért igényel egy kis gyakorlatot. Plusz néhány jó tippet, amiből most adunk néhányat!

Palacsinta
Forrás: carolinescooking.com

1) Érdemes egy kis sütőport is használni a palacsintához, így biztosan könnyű lesz a tésztája. Természetesen fontos, hogy mikori a sütőpor, hiszen ha túl régi, akkor nem fogjuk ugyanazt a hatást elérni, mint friss sütőpor esetén. Értelemszerűen ki is hagyhatjuk belőle, de a tapasztalatok szerint jelentősen javítja a tészta minőségét.

2) Az összetevőket mindenképpen jól össze kell keverni, hogy elkerüljük a csomókat. Nem kell hozzá túl sokat tennünk, de a száraz összetevőket már előzetesen kevergethetjük egy kicsit. Tehát a keverés is rendkívül fontos!

Palacsinta
Forrás: eggs.ca

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás