10 ötlet, hogy mit csináljon egy lelkes hobbikertész esős napokon!

Megosztás

Kert
Forrás: accasoftware.com

Az elmúlt napok csak az esőről szóltak Magyarországon és várhatóan a következő napok sem lesznek mások. Ez pedig keresztülhúzhatja terveinket, ha egy fárasztó nap után szeretünk kicsit elidőzni a kertben. Főleg, ha még hétvégén is esik az eső. Viszont van néhány olyan tevékenység is, amit akkor is elvégezhetünk, ha esik az eső! Ettől pedig sokkal jobb lesz a kedvünk is, hiszen úgy érezhetjük, mégis kertészkedtünk egy kicsit. Tehát jöjjön 10 tevékenység, amit esőben is végezhetünk.

1) Ha eddig még nem tettünk rendet a felszereléseink, szerszámaink között, akkor itt az idő, hogy pakolgassunk kicsit. Tisztítsuk le a szerszámokat, olajozzuk meg a csavarokat, ápoljuk le a fanyeleket és így tovább.

Vizes levél
Forrás: hobbyfarms.com

2) Az esős napok tökéletesek arra, hogy feltöltsük/ellenőrizzük a készleteinket. Van elég magunk, trágyánk, karónk stb.?

3) Ha van fűnyírónk és egy kis helyünk, akkor eljött az idő, hogy rendesen letisztítsuk és átnézzük a masinát. Ellenőrizzük az olajszintet, élezzük meg a pengéket és tisztítsuk le a gépet a rászáradt fűtől.

4) Tökéletes ez az időjárás arra, hogy átnézzük a magjainkat, kategorizáljuk őket és akár egy tökéletes kis tartót készítsünk nekik cipősdobozból vagy néhány deszka felhasználásával.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás