Négy kevésbé ismert, roppantul veszélyes állatfaj

Megosztás

Polip
Forrás: popcornews.com

Bolygónk hatalmas számú élőlénynek ad otthont, a gyönyörű, békés állatoktól az életveszélyes és bizarr élőlényekig. 2011-ben azt becsülték a tudósok, hogy úgy 8.7 millió különféle faj élhet a Földön, amelyből 2.2 millió az óceánokban, tengerekben. És a legmegdöbbentőbb, hogy a Föld élőlényeinek többségét még fel sem fedezték. A becslések szerint évente úgy 10 ezer új fajt fedeznek fel, amelyek egy része nagyon aranyos és gyönyörű állat, viszont egy jó részük, bizarr, félelmetes és még veszélyes is. Nézzünk meg néhányat Földünk legfélelmetesebb állatai közül!

Csiga
Forrás: popcornews.com

1) Az óriáspolippal kell kezdenünk, amely Földünk egyik legnagyobb polipja. Hatalmas mérete mellett ez a csodálatos élőlény akár 3-5 évig is élhet. Hatalmas csápjaival, karjaival ragadja meg prédáját és ha egyszer a “kezei'” közé kapta az áldozatát, akkor hatalmas erővel húzza méretes szája felé. Alapvetően rákokat és halakat fogyaszt, de volt már rá példa, hogy madarakra és cápákra támadt. Tehát hiába tűnik gyönyörű, rajzfilmszerű élőlénynek, valójában egy rendkívül félelmetes vadászról van szó.

2) Hát ha valaminek becsapós lehet a külseje, az a kúpos csiga. Gyönyörű, mintás házukba bújva ezek a csigák teljesen ártalmatlannak tűnnek. Gyakran ragadják meg a figyelmét a partokon a járókelőknek, van aki be is akar gyűjteni egyet. Viszont ez nagyon veszélyes művelet is lehet. Ennek a csigának brutális fogai vannak, amelyekkel nagyon gyorsan képes harapni és mérget fecskendezni az áldozatba, ami akár egy emberi szervezetnél bénuláshoz is vezethet. Ráadásul az érzéstelenítő hatás miatt azt sem fogjuk érezni, hogy megharapott minket.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás