Naponta hány alma nem veszélyes az egészségünkre?

Megosztás

Táplálkozási szakértők ajánlása szerint, 400 gramm friss zöldséget és gyümölcsöt kellene fogyasztanunk minden nap. Emellett törekednünk kell arra is, hogy a bevitt fehérjét, zsírt és szénhidrátot ideális egyensúlyba hozzuk. Az alma kétségtelenül a leghasznosabb gyümölcsök közé tartozik. De milyen mennyiségben biztonságos a fogyasztása?

almat eszik
Forrás: https://4.bp.blogspot.com

Napi két nagy alma gond nélkül elfogyasztható. Nem számít, hogy milyen színű almát választunk, de érdemes felváltva fogyasztani a különböző fajtákat, mivel különböző tápanyagokat tartalmaznak. A magas rosttartalmú gyümölcs hozzájárul a belek és a szív egészségéhez. A rostok a szervezetben késleltetik vagy megakadályozzák bizonyos tápanyagok felszívódását (cukrok, koleszterin). Ezzel pozitívan befolyásolják a szénhidrát- és zsíranyagcserét.

Alma
Forrás: https://www.pecsma.hu

Az alma különféle nyomelemeket is tartalmaz, például magnéziumot, mangánt, rezet, kalciumot, B-, C- és E-vitaminokat. A piros alma különösen gazdag antocianinokban, ezek olyan antioxidánsok, amelyek megszüntetik a szabad gyökök sejtkárosító hatásait, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatásúak. Segítenek megvédeni látásunkat és testünket az öregedéstől.

Holland és skót orvosok által végzet kutatások szerint a terhesség alatti rendszeres alma fogyasztás csökkenti a gyermekben az asztma kialakulásának kockázatát.


Megosztás