Ahogy, belépett az ajtón, már véget is ért az állásinterjúja.

Megosztás

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor kénytelen munkába állni. Hosszas álláskeresés után, ha szerencsénk van, és minden szempontnak megfelelünk, behívnak egy személyes interjúra. Így történt ez egy Amerikai férfival is, ám ahogy belépett az ajtón, közölték vele, hogy sajnos nem sikerült felvételt nyernie a céghez! Mégis, hogyan történhetett ez?

iroda4
Forrás: www.pexels.com

Kinek ne lenne ismerős az a helyzet, amikor bizony kénytelen állás után nézni, vagy mert felnőttkorba lépett, vagy mert munkát kell váltania. Naponta több száz álláshirdetést tesznek közzé az internetet, nyomtatott sajtóban, mégis igen kevés az a hely, ahová szívesen menne az ember napi 8 órát dolgozni. Ebbe a helyzetbe került, egy Amerikai kisvárosban élő fiatalember is.

iroda3
Forrás: www.pexels.com

Kérlek lapozz!

A férfi heteken át tartó keresgélés után, rátalált a számára tökéletes munkára. Becsületesen felkészült a rá váró kérdésekre, utána olvasott minden lehetséges forgatókönyvnek. Amikor elérkezett a nagy nap, elővette a legszebbik öltönyét és mosolyát, majd elindult a cég székházába. A földszinten található recepción áthaladva megtalálta a leendő főnöke irodáját, ahová minden magabiztosságát összeszedve kopogtatott be. Ezután érte a hideg zuhany. Közölték vele, hogy megbukott az interjún és nem kívánják alkalmazni.

iroda
Forrás: www.pexels.com

A férfi értetlenkedve állt a helyzethez, Ő úgy tudta, hogy most fog kezdődni az elbeszélgetés, és nem végződni, ám felvilágosította a cégtulajdonos: ahogyan belépett az épületbe elkezdődött a folyamat, a recepciós volt az első interjúztató, akit a főhősünk levegőnek nézett. Kifejezetten fontos a cégük számára, hogy minden alkalmazott a takarítókon keresztül, az irodistákig ugyanolyan bánásmódban részesüljön, és nem kívánnak olyan emberrel szerződést kötni, aki nem tud ezzel azonosulni.

iroda
Forrás: www.pexels.com

Te mit gondolsz, egyet tudsz érteni az interjú menetével? Vagy esetleg túlzásnak érzed, ezt az eljárást?


Megosztás