Elhunyt az Üvegtigris sztárja

Megosztás

Hosszan tartó súlyos betegség után, ma hajnalban elhunyt Börcsök Enikő. A Jászai Mari-díjas színésznőt, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját éppen 53. szülinapjának reggelén érte a halál.

A Vígszínház a következő közleményt adta ki:

,,A Vígszínház társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy ma hajnalban, hosszú, súlyos betegség után 53 éves korában elhunyt Börcsök Enikő színművész, Jászai Mari-díjas, Érdemes– és Kiváló Művész. Halála nemcsak a Vígszínház számára, de az egész magyar színházi és kulturális életnek is felbecsülhetetlen veszteség.”

Színész mindenekelőtt

börcsök enikő a vígszínházban
Forrás: 24.p3k.hu

Börcsök Enikő sugárzó tehetségét senkinek sem kell bemutatnunk. Élete során számtalan színházi és filmes szerepben megcsodálhatta a közönség. Egészen 1994 óta a Vígszínház  tagja és vezető színésznője volt. Olyan monumentális alakítások egész sora fűződik nevéhez, melyekben nemcsak drámai erejét tudta megcsillogtatni. A magyar színházi élet egy páratlan humorú, olthatatlan élet- és játékszeretetű egyéniséggel lett kevesebb. Hamisítatlan társulati ember volt, akinek a közösség jelentett mindent. Csillapíthatatlan kreatív energiája és tenni akarása pótolhatatlan űrt hagy most maga után.

Már tavaly nyáron sem volt jól

börcsök enikő olvasópróbán
Forrás: szinhaz.org

A hvg írta meg, hogy még tavaly augusztusban derült ki, Börcsök Enikő nincs jól. Kórházi kezelésre szorult. Így az évad első bemutatóját, Az öreg hölgy látogatását már egy kolléganője vitte helyette. Börcsök Enikő azt nyilatkozta a Borsnak: reméli, legkésőbb novemberben már tud dolgozni. Hátha „addig véget érnek a kezelések, és a színházak is nyitva lesznek a járvány alatt. A koronavírus miatt így is a komplikáltabb a helyzet, de én nagyon bizakodóan tekintek a jövőbe.”


Megosztás