Tényleg csúszik a Tesla Cybertruck gyártása?

Megosztás

A Tesla (TSLA) január végén kiadott közleményében megírta, jócskán elmaradtak a negyedik negyedéves eredménybecslésektől. Mindezek ellenére úgy látják, hogy az előző évhez képest a 2021-es eladás mértéke rendesen fel fog gyorsulni. Ráadásul mindjárt megérkezik az új Model S és X. Mindeközben a Tesla részvény még mindig zuhanó tendenciát mutat.

Elon Musk vezérigazgató egyeztetett elemzőivel. Mindezek alapján azzal a javaslattal áll elő, hogy a Cybertruck ütemterve már így is kissé elcsúszott, és hogy a Tesla most egy darabig az elektromos kisteherautók gyártására fog koncentrálni.

Akku cellák nélkül nem megy

tesla akku cellák
Forrás: images.hgmsites.net

Jelenleg a teherautó-gyártás legnagyobb problémája maguknak az akkumulátor celláknak az előállítása. “Egész egyszerűen nincs elégséges számú cellánk” – mondta Musk. Annak, hogy a Tesla saját akkumulátor cellákat kíván gyártani, valójában egy oka van. Musk szerint most a növekedés felgyorsítása a legfőbb cél. Musk továbbá azt is elárulta, hogy az új Model S kijövetele már februárban esedékes. Ezzel szemben a Model X-re még egy kicsit várni kell.

Pillantás a jövőbe

tesla cybertruck és elon musk
Forrás: nyugat.hu

A Tesla a járművek előállítását tekintve éves átlagban 50%-os növekedést lát.
A 2021-es év várhatóan jóval tempósabb lesz, mint az előző. 2020-ban a gyártás mindössze 36%-kal növekedve tudta elérni 499,647-es értéket. A Tesla részvények legutóbb 5%-kal estek, miután a tőzsdén 2,1%-ot zártak. Ezzel szemben 2020-ban még egészen más szelek fújtak: a részvények akkor több mint 700%-kal magasabb értékig ugrottak. Januárban viszont úgy tűnt, egyelőre vége lehet a diadalmenetek, mivel a részvény hónapokig nem volt képes gyarapodni és így ismét a csúcsra jutni.


Megosztás