Az elhunyt családtagok ruháiból készülnek csodaszép ajándékok

Megosztás

Az emlékek rendkívül fontos részei mindannyiunk életének, konkrétan az egész személyiségünk ezek alapján formálódik. Ráadásul nem számít hány év telt el egy bizonyos esemény óta, egy régi szép emlék sok év távlatából is képes mosolyt csalni az arcunkra, hiszen a jó időkre emlékezünk ezeknek köszönhetően. Különösen fontosak ezek az emlékek az olyan emberek számára, akik elveszítettek valakit. És bár visszahozni nem lehet már az elvesztett szeretteket, egy fizikai emlék könnyebbé tehet dolgokat és pont ezért vágott bele Mary MacInnes a Memory Bears nevű projektjébe.

Egy elhunyt nagyi mackója
Forrás: upworthy.com

A 21 éves hölgy ügyfelei elhunyt szeretteinek ruhájából készít plüssmackót, amivel lehetővé teszi, hogy örökre velünk maradjon az emléke az adott ruhának és ezáltal az adott embernek. Alapvetően a ruhákból készíti a mackókat, de igény esetén a hamvakat és ékszereket is bele tudja ezekbe varrni/építeni, hogy még értékes emléket adjon át az ügyfeleknek. Ráadásul a Memory Bears mackók hátán van egy titkos zseb is, ahol leveleket vagy bármely más emléket lehet tárolni.

A mackók
Forrás: upworthy.com

Alapvetően nem játékokról van szó, de Mary üzletében már párszor előfordult, hogy olyan gyermekek kaptak ilyen mackókat, akik elvesztették valamelyik szülőjüket. A hölgy esküvői ruhákat varrt korábban és divattervezést tanult az egyetemen, 16 éves korában pedig megnyerte az Év Fiatal Vállalkozója díjat is. A mackók készítése viszont váratlanul jött számára, hiszen egyet készített még az egyetemi évek alatt egy barátjának, az utána érkező kéréseket az elején még vissza is utasította, hogy a karrierjére koncentrálhasson.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás