Kobe Bryant – a Fekete Mamba öröksége mindig velünk lesz

Megosztás

Nagyon sokan szeretnék elfelejteni 2020-at. A legtöbben egészen biztosan a covid-19 miatt. Ám ha csak annyit mondunk: Fekete Mamba, egész biztosan sokan a szívükhöz kapnak.

Egy teljes év Kobe Bryant nélkül

kobe bryant és lánya
Forrás: imagez.tmz.com

Szinte hihetetlen, hogy Kobe Bryant már egy éve nincs közöttünk.

A legenda tragikus hirtelenséggel, 2020. január 26-án hunyt el. Lányával, Gianna-val és hét másik Orange megyei lakossal egyetemben halálos helikopter-balesetet szenvedtek

“Isten tudta, hogy ők ketten nem lehetnek meg egymás nélkül e földön” – nyilatkozta akkor könnyeivel küszködve Vanessa Bryant. “Ezért együtt vitte őket haza.”

A dél-kaliforniai sportikon és Newport Beach-i lakos Bryant-re számos alkalommal emlékeztek az elmúlt év során.

Orange megye “Kobe Bryant Napnak” -nek nyilvánította augusztus 24-ét. (Mint az köztudomású volt, a legenda annak idején a Los Angeles Lakers 8. és 24. számú mezeiben játszott.) Ezzel a gesztussal kívántak tisztelegni Bryant emléke előtt.

A legenda tovább él

kobe bryant falfestmény
Forrás: quincy-network.s3.ca-central-1.amazonaws.com

De Bryant halálát nemcsak Los Angelesben érezték. A világ minden táján falfestmények és emlékművek formájában tisztelegtek előtte rajongói: Kínában, Indiában, Olaszországban, vagy akár a Fülöp-szigeteken. Nem számított, hogy Kobe csak a Lakers csapatában játszott. Nem akadt hely a világon, ahol ne keseregtek volna az elvesztésén. És joggal: egy hamisítatlan ‘globális’ ikon volt.


Megosztás