Európa 13 országát köti majd össze ez az éjszakai vonatjárat

Megosztás

A vonatos utazások eléggé háttérbe szorultak amióta a repülőjáratok teljesen elérhető áron biztosítanak széles-körű úti cél választékot. Ha pedig több csomaggal szeretnénk útnak indulni egy egésze családi utazásra, akkor legtöbbször inkább a személygépkocsis verziót választjuk. Hiszen a megfelelő utakon ezzel a módszerrel is jól lehet haladni.

A vonatokról elterjedt egy olyan képzet, miszerint nem megfelelő minőségben biztosítanánk szolgáltatásokat. De ha megkeressük a megfelelő nemzetközi járatokat, akkor erre igencsak rá lehet cáfolni. Míg a repülős közlekedéssel elvész maga az utazás, a táj kémlelésének a varázsa és az autós utazást pedig a kényelmetlen és fárasztó kirándulások közé soroljuk, addig a vonatozás ezekkel teljesen ellentétes.

svájci vonat
Forrás: journalistontherun.com

Most pedig egy igazán nagyszabású európai körutat szervezhetünk, hiszen meglesz rá a minőségi, kényelmes és viszonylag gyors vonatozási lehetőségünk.

Németországban a Deutsche Bahn nemrég néhány vonatszerelvényétől megvált amelyek éjszaka közlekedtek, mert úgy tartotta, hogy az alacsony érdeklődés miatt nem érte nekik meg tovább üzemeltetni. De most egy nagy visszatérés fog következni, hiszen 4 nemzetközi vasúttársaság is bejelentette, hogy új vasút útvonalakat tervez, amelyek Európa 13 országát fogják összekötni.

vonat
Forrás: ontheluce.com

A klímaváltozás és a koronavírus okozta világjárvány miatt ez lesz az egyik legbiztonságosabb és legkörnyezetkímélőbb megoldás. Illetve bizonyos szakaszokon hamarabb A-ból B-be lehet majd jutni mint repülővel. Hiszen maga a repülés gyorsabb, de rengeteg időt el kell majd tölteni a reptéren a biztonságos felszállásért és leszállásért a repülőről.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás