Ezeket a szobanövényeket válaszd ha kevesebb időd van gondozni őket

Megosztás

Olyan környéken laksz a városban, ahol kevés a zöld övezet? De ettől függetlenül szereted ha növények és a természet vesz körül? Akkor a lakásodat kell feldobd néhány olyan példánnyal, ami feldobja a hangulatod.

A panel lakások egyik hátránya lehet az is, hogy bizonyos oldalai nem engednek be annyi fényt amennyit kellene. Ez amiatt is van, hogy a város panelrengetegei elveszik egymás elől a fényt. Ha szerencsésebb vagy, akkor nagy ablakokkal rendelkező lakásod van, aminek ráadásul jó a fekvése is.

Ezt a növények is kedvelik. Hiszen nem csak a teraszon, erkélyen, vagy kint a természetben csodálhatjuk a különböző növényeket. Nagyon jól tud mutatni egy szobai kiegészítőként. Egy szép cserépbe ültetve egy kis zöld élet feldobhatja a lakás bármely zugát. Persze akkor, ha megfelelő növényeket választunk. Mert nagyon sok olyan növény van, amit kifejezetten körülményes életben tartani. Különleges igényei vannak és gyakori gondoskodást igényelnek. Ha ezt nem tudod biztosítani nekik, akkor kifejezetten olyan szobanövényeket válassz amelyek jól bírják a strapát. Vagyis kevesebb napfényre, és öntözésre szorulnak. És mostnnem csak a kaktuszokra gondolunk.

kaktusz
Forrás: organicauthority.com

Persze olyan növény nincs, ami ezek nélkül meglenne, szóval nem lehet ezeket sem elhanyagolni. De ha kicsit megcsúszunk például az öntözéssel, akkor nem kellene nagy baj történjen.

Itt van néhány szobanövény típus, ami jól bírja a városi környezetbe zárt életet, és azt, hogy hosszú ideig tart a borus, téli, kevés napfényes időjárás.

anyósnyelv
Forrás: lolaflora.com
  1. Anyósnyelv

Nagyon toleráns a gyenge fénnyel szemben. Ideális olyan apartmanokba, amelyek alsó emeleteken helyezkednek el.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás