Digitális detox. Próbáld ki te is!

Megosztás

Te is azok táborát erősíted akik reggel, amint kinyitják a szemüket előveszik a telefonjukat? A munka lejárta után leülnek vagy visszaülnek a laptop elé? Utazás közben a táblagépüket bújják? Akkor azok kategóriájába tartozol, akikre ráfér egy alapos digitális detox. Főleg most, amikor a szeretet ünnepére készülünk, próbáljunk egy kicsit elszakadni a digitális világtól, amely a mostani fiatal generáció alappillérévé vált. Ha érzed hogy a szemeid fáradtak, a derekad sajog, vagy a nyakad folyton merev, akkor szinte kötelező lépés is lehet ez számodra.

digitális detox
Forrás: medium.com

A digitális detox napjainkban vált egy népszerű kifejezéssé, hiszen egyre többen esünk a digitális eszközök rabjaivá. Kényszeresen a telefonunkhoz nyúlunk, az értesítések hangjára már egyből reagálunk és céltalanul görgetjük a közösségi média platformjainkat.

Néha nem árt egy kicsit eltávolodni ezektől az eszközöktől. A körülöttünk levő világot kicsit jobban felfedezzük fel és a körülöttünk levő emberekkel próbáljunk meg kapcsolódni. Az elején biztosan nehéz lesz, ezért érdemes rövidebb periódusokat bevezetni. Viszont törekedjünk mindig arra, hogy kihívás elé állítsuk magunkat és próbáljuk kitolni az időt, amit elektronikai eszközök használata nélkül töltünk.

digitális detox
Forrás: mrnoob.net/

Itt van néhány tipp, ami segíthet abban, hogy sikereket érj el ezen a téren.

  1. Állíts időzítőt

Az első lépése a digitális detoxnak, hogy meghatározod a maximális időintervallumot, amennyit okos-eszköz, illetve internethasználattal akarsz tölteni. Legyen mondjuk maximum 1 óra naponta. Jegyezd fel a naptáradba, azt az 1 órát, amikor megengeded magadnak, hogy ezzel foglalkozz. Valamint a jelenlegi okos-eszközökön be tudsz állítani különböző alkalmazásokra használat limitet, ami jelezni fogja ha elérted a napi kitűzött időt.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás