A vörös hús mégsem olyan rossz, mint amilyennek beállították?

Megosztás

Ugye neked sem új a téma, hogy a vörös hús nem annyira egészséges, sőt, annál inkább károsabb a szervezetednek? Újabb kutatások pont az ellenkezőjét igazolják. Nincsen valós bizonyíték arra, hogy a marha- és sertés húsból kevesebbet kellene fogyasztani. Az új eredmények szerint az emberek többségének nincs értelme kevesebb vörös húst enni, állítják – “a bizonyítékok gyengék, a kockázat kicsi”.

A steak egy közkedvelt étel
istockphoto.com

A vörös húsok csoportjába tartozik egyébként a bárány, őz, vad húsa. Ami nem tartozik ebbe a felsorolásba az természetesen a csirke, a kacsa és a liba. Ugyanakkor a vad szárnyasok sem. Nem állítják, hogy nincs kockázat, csak annyit, hogy a vörös hús fogyasztásának csökkentésével elérhető kockázatcsökkenést csak gyenge bizonyítékok igazolják.

Húsok felhozatala
nepszava.hu

Eddig a tudósok azt állították az Egyesült Királyságban, hogy a feldolgozott húsárú fogyasztása évente csaknem 5400 bélrákos megbetegedéshez vezet, összefüggésbe hozták a szívbetegséggel és a 2-es típusú cukorbeteggel is egyaránt. Az új kutatásban a kockázatok nagyrészt megegyeznek az előzőleg ismeretes veszélyekkel, azonban az értelmezésük teljesen más irányba viszi azt.


Megosztás