A pitypang pozitív hatásai

Megosztás

Sokan azonnal gyomirtóért vagy gumikesztyűért szaladnak, ha meglátnak a kertjükben egy-két pitypangot, pedig valójában nem gazról, hanem egy nagyon is hasznos gyógynövényről van szó. Ha csak a zöld leveleket esszük meg vagy a virágából főzünk teát, ez a növény mindenképpen egy igazi csoda, rendkívül áldásos hatásokkal.

És gondoljunk csak arra, hogy egészen a 20. század közepéig a pitypangot nagyon hasznos növénynek tartották, nagyjából onnan kezdett meghonosodni az a feltételezés, hogy ez csak egy gaz, amit irtani kell. És nem csak az egészségünknek tesz jót ez a növény, de a fűnek és a földnek is, ugyanis a gyökerei olyan mélyre képesek jutni, hogy segíteni a föld elhomokosodását, lepusztulását meggátolni, ráadásul ezeken a gyökereken olyan tápanyagok szívódnak fel, amelyek aztán más növények számára is hasznosak, szóval a pitypang önmagában is táplálja a gyepünket.

Leszedett pitypang
Forrás: livelovefruit.com

Egy dologra mindenképp figyelnünk kell, ha pitypangot akarunk fogyasztani, mégpedig arra, hogy tiszta helyről, tiszta földből húzzuk ki, ne az út széléről vagy ismeretlen parkok közepéről. És most pedig jöjjön a pitypang 10 áldásos hatása!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás