Kezdőlap Egészség A szemszárazság 10 lehetséges oka!

A szemszárazság 10 lehetséges oka!

Megosztás

Kiszáradt szemek
Forrás: aoa.org

Ha száraz szemmel, szemszárazsággal küzdünk, akkor idegentest-érzést, pirosságot és folyamatos pislogási ingert tapasztalhatunk, ami nem igazán kellemes érzés. Lehet átmeneti és krónikus is és akkor történik, amikor a könnymirigyek nem termelnek elég könnyet vagy a könny túl gyorsan elpárolog. A kezeletlen krónikus száraz szem nagyon komoly problémákat okozhat, de a helyzet nem reménytelen. A legtöbb ember otthoni megoldásokat keres a problémára, de a tünetek csökkentése mellett mindenképpen meg kell értenünk, miért is van szemszárazságunk. Jöjjön most 10 ok a száraz szemre! A homályos látásra pedig korábban már felsoroltunk pár okot itt!

1) Alapvetően bárkinek lehet szemszárazsága, de minél idősebb valaki, annál gyakrabban fordul ez elő, tehát a kor is okozhat ilyen tüneteket.

Véreres szemek
Forrás: asa.org

2) A könny összetétele olajból, vízből és bizonyos nyálkából áll, amelynek termelődésére komoly hatással vannak bizonyos gyógyszerek, tehát egyes gyógyszeres kezelések is okozhatnak ilyen tüneteket.

3) Mostanában nagyon gyakran jelentkeznek ilyen tünetek a számítógép előtt dolgozóknál, ugyanis a szem túlterhelése is könnyedén vezethet a könnymirigyek alulműködéséhez vagy a könny gyors elpárolgásához.

4) Valaki a lézeres szemműtét után kezd el szemszárazságot tapasztalni, ami azért alakulhat ki, mert bizonyos idegek átvágásra kerülnek és ez csökkenti a könny termelését.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás