A sok stressz hízáshoz vezethet

Megosztás

Hogy ez az extra zsír hova is vándorol? Kifejezetten jellegzetes területeken jelentkezik. Sajnos a hölgyeket sokkal jobban érinti ez a probléma és elég feltűnő helyen jelennek meg a túlzott stressz jelei: hason, esetleg derék tájon és fenéken. Tehát ha éppen fogyókúrázol, akkor el kellene gondolkoznod azon, hogy lehet éppen azért nem tud lemenni az a fránya plusz, mert túl stresszes életvitelt folytatsz.

Wikihow

Sőt mi több, a stressz és a magas kalória kombinációja az anyagcserét rendkívül lelassítja, így járulva hozzá további zsírok lerakodásához. Ennek egyszerű oka van: a nőknek magasabb az inzulin szint stresszes helyzet esetén. Ez egy olyan hormon, mely fokozza a zsírégetést. A vizsgálatok során az is kiderült, hogy a stresszes helyzetekről nyilatkozó hölgyek 104-nél kevesebb kalóriát égettek el, mint azok, akik nem jelentettek számottevő aggodalmasabb helyzetről.

Fontos találni megnyugvást a rohanó életben
goalcast.com

Mindegy, hogy ez egy dupla sajtburger, egy egész pizza vagy egy kellemetlen beszélgetés a főnökkel. Ez a 3 pont ugyan annyira káros hatással van a szervezetre. Nem lehet kibújni a mindennapok felelősségei alól, de jó ötlet lehet, ha találsz valamit, amivel ki tudsz kapcsolódni és újra tölteni a pozitivitást. Próbáld meg a zenehallgatást, természetesen lágy dallamos zenével. Sétálj, sportolj valamit, vagy találj magadnak egy hobbit, ami segíthet megfeledkezni a gondokról és ki tudod engedni vele a fáradt gőzt.

Hétköznap és hétvége közti különbség
brightside.me

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás