A fizikai munka előnyei szervezetünkre

Megosztás

Dolgozók egy festményen
Forrás: action.org

A munka életünk szerves, mindennapi részét képezi, munka nélkül csak néhányan képesek megfelelő életszínvonalon leélni egy életet. Ha pedig ez így van, akkor miért értékelünk többre vagy kevesebbre egy-egy munkát? Miért van néha a fizikai munkával kapcsolatban sztereotípiája sokaknak? Pedig a fizikai munka ugyanolyan értékes és hasznos, mint bármely szellemi munka, sőt esetenként a rossz dolgok mellett vannak előnyei is. Következzen tehát a fizikai munka 8 előnye!

1) Akár füvet nyírunk, főzünk vagy falakat építünk, folyamatosan tanulunk és fejlődünk ezen munkákkal is, olyan képességekre és ismeretekre teszünk szert, amelyek bármely más területén az életnek jól jönnek.

2) A kemény fizikai munka növeli önbizalmunkat, hiszen ténylegesen értéket teremtünk minden percben, emellett növeli az önfegyelmet és a rendezettséget is a fejünkben.

3) Irodai dolgozóknak szokták javasolni, ha alvási gondjaik vannak, hogy a szellemi munka után végezzenek egy kis fizikai munkát is, ugyanis ez sokat segít abban, hogy könnyebben el tudjunk aludni.

Téglát pakoló férfi
Forrás: communityinaction.com

4) Az biztos, hogy a sok ülőmunka nagyon egészségtelen és növeli az elhízást is és bár a fizikai munkának vannak megerőltető, terhelő hatásai is, fizikai állóképességünket jelentősen javítja.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás