6 tipp, hogy kevesebb fertőzést szedjünk össze a medencékben

Megosztás

Így néz ki egy tesztcsík a medencéhez
Forrás: healthline.com

Itt a nyár és bár a koronavírus-járvány sokak terveit keresztülhúzta, még mindig rengeteg magyar kerekedik fel, hogy valamelyik fürdőhelyen pihenjen egy kicsit. Ez afféle tradíció már, de sajnálatos módon a medencés fürdőzésnek is vannak veszélyei, méghozzá különféle betegségek képében. És elég csak belegondolni abba, hogy egy amerikai felmérés szerint minden második ember fürdőkádként tekint a medencékre, azaz sem előtte, sem utána nem zuhanyozik. A következőkben megnézünk néhány jótanácsot arra vonatkozóan, hogy mit tehetünk azért, hogy ne kapjunk el valamilyen fertőzést és mi se okozzunk másoknak problémát.

1) Akár egyetlen fürdöző is több millió mikróbát juttathat a vízbe, köztük pedig veszélyeseket is. Mindössze egyetlen percig tartó alapos zuhanyzás a medencébe ugrás előtt és a medence után megvéd minket és másokat is a különféle betegségektől.

Sokan egy kis medencében
Forrás: primarymed.com

2) Egy 2017-es tanulmány szerint a felnőttek 25%-a akkor is fürdőzne-fürdőzik, ha 1 órával a fürdés előtt hasmenése volt. Ez pedig rendkívül súlyos veszélyt jelent, hiszen a hasmenést okozó mikróbák egy része akár hetekig is elélhet a vízben. Úgyhogy ha hasmenéses tüneteink vannak, mindenképpen kerüljük a medencét! Sőt, ha magunknak van sérülésünk vagy felszakadt vízhólyagunk, akkor is célszerű így tenni.

3) A gyermekeknek talán nem lesz egyszerű ezt a szabályt betartani, de semmilyen formában ne pisiljünk vagy köpjünk vagy juttassunk egyéb testnedveket a vízbe, ugyanis tévhit, hogy a klór minden problémát megold. Ha pedig ilyet látunk, azonnal jelentsük a személyzetnek!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás