A napozás 5 pozitív és 5 káros hatása!

Megosztás

Napozók egy strandon
Forrás: mappingignorance.org

A napfény és a napozás mostanában már csak rossz szövegkörnyezetben jelenik meg egészségünket illetően, de a káros hatásai mellett azért be kell ismerni, hogy a napfénynek és a napozásnak vannak jó hatásai is. A következőben megnézünk öt jótékony hatást és öt káros hatást, amelyek összességében rá fognak világítani, hogy a napozást megfelelően megválasztva és mértékkel kell csinálnunk és így a pozitív hatásait fogjuk tapasztalni.

Jótékony hatások:

1) A legjobb dolog a napfényben és a napozásban, hogy nagyon jót tesz a kedvünknek és a hangulatunknak, sokkal több energiánk is lesz tőle.

Napozás jótékony hatásai
Forrás: medlife.com

2) Ahogy azt bizonyos északi országok esetében bizonyították is, a napfény hiánya depressziót válthat ki, így a depresszió ellen teljesen jó gyógyszer a napozás.
3) Ha egy fárasztó munkanap után 10 percet napozunk, akkor ez segíthet csökkenteni a napközben felgyülemlett stressz mértékét és segít levezetni a feszültséget.
4) A napozás szintén jó hatásának számít az, hogy segít az álmatlanság csökkentésében és javítja alvásunk minőségét is.
5) És hát a D-vitamin. Valószínűleg nem kell bemutatnunk, hogy miért létfontosságú a D-vitamin a szervezetünknek és mindössze 15 perc napozás bőségesen elég D-vitamint biztosít a szervezetünknek az adott napra.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás