4 érv az almalé mellett és 4 érv ellene!

Megosztás

Forrás: healthline.com

Manapság azt a világot éljük, ahol mindenki tökéletesen tudja, mit kellene inni és enni, hogy egészségesek legyünk, folyamatosan ezeket az információkat kapjuk a reklámokból és az internetről is, úgyhogy ember legyen a talpán, aki képes eldönteni mi a helyes és mi a helytelen. A gyümölcslevekkel ugyanez a helyzet, sokak szerint egy 100%-os gyümölcslé tökéletesen egészséges, mások szerint viszont tele van cukorral és csak árt a szervezetünknek. Igazságot nem fogunk tenni, de a következőben megnézünk négy érvet egy gyümölcslé, mondjuk az almalé mellett és négy érvet ellene.

1) Az almalé 88%-ban vízből áll, nagyon jó az íze, tehát könnyű fogyasztani, ezzel pedig el is mondtuk ezt az érvet – hidratál és különösen jó azoknak, akiknek mondjuk egy betegség miatt mindenképpen sok folyadékot kell fogyasztaniuk.

2) Az almalé gazdag bizonyos tápanyagokban és bár az alma esetében a legtöbb vitamin és tápanyag a héjban található, valamennyi az almalébe is kerül. Ami bejut, az jó a gyulladások ellen és csökkenti a szabad gyököket, tehát alapvetően jó hatással van szerveinkre.

Forrás: juicedlife.com

3) A kettes pontban bemutatott jótékony hatás különösen igaz a szívünkre is, ugyanis az almalé (vagyis az almában található vitaminok és tápanyagok) segít csökkenteni a koleszterinszintet és így segít az ereink egészségét megőrizni.

4) Bizonyos kutatások azt bizonyították, hogy azok, akik almalevet fogyasztottak életükben, sokkal tovább képesek megőrizni mentális egészségüket, mint azok, akik nem. Ez főleg az alma antioxidáns hatásának köszönhető, ami védi bizonyos káros molekulák hatásától agyunkat.

És akkor jöjjenek a rossz hatások!

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás