Hihetetlen, de igaz! A stressznek is van jótékony hatása

Megosztás

Mire koncentráljunk
Forrás: harvard.edu

2) Azt már végképp nem hinnénk, de a jó stressz azért van, hogy megvédjen minket valamilyen fenyegéstől vagy sérüléstől. A stresszhormon alacsony dózisban még a fertőzésektől is véd, ugyanis előállít egy olyan enzimet, ami lökést ad az immunrendszerünknek. De ördögi ikertestvére, a krónikus stressz éppen ellenkezőleg tesz, teljesen elpusztítja immunrendszerünket.

3) A nehéz helyzetek, a stressz, a különféle nyomás alatti feladatok néhány év alatt erősebb emberré tesznek minket és ha szerencsések vagyunk, ekkorra már jól is tudjuk kezelni az ilyen helyzeteket, tehát sokkal könnyebb fogjuk elfojtani a krónikus rossz és negatív gondolatokat.

Nyomás alatt
Forrás: cedars-sinai.org

4) Egy 2006-ban végzett kutatás azt bizonyította, hogy a krónikus stressz súlyosan érintheti a terhesség alatt az anyát és a magzatot, viszont a normális szintű, időnként megjelenő stressz nem árt a babának, sőt az ilyen babáknál előbb történnek meg olyan fejlődési lépések, mint a kúszás, járás vagy éppen beszéd. Ez nem azt jelenti, hogy szabad lenne idegeskedni, de ha a 9 hónap alatt egyszer-kétszer nehezebb helyzetbe kerülünk, azzal semmi baj nincs.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás