Néhány tipp, hogy könnyebben menjen a reggeli felkelés

Megosztás

Reggel felkelni sosem egyszerű, ám vannak olyan típusú emberek, akiknek ez sosem okoz problémát. Alapvetően a legfontosabb szabály az, hogy elegendő mennyiségűt kell aludni és jó minőségben, rendszeresen. Napi 7-8 óra alvásra mindenkinek szüksége van, hiába halljuk sokszor, hogy “nekem elég 5 óra is”, a szervezetünk 7 óra alatti időtartammal már nem lesz elégedett. De emellett is van néhány olyan tipp, amelyek megfogadása esetén a reggeli ébredés jó lesz és úgy fogunk kipattanni az ágyból, még hétfőn is.

Felkelés
Forrás: irishtimes.com

1) Az első ilyen tipp, hogy kerüljük a szundikálást. Munkanapon az autóban két fuvar között ebédszünetben, otthon, a buszon, bárhol is vagyunk, napközben próbáljuk meg kerülni az alvást. És reggel is tartsuk be ezt a szabályt, ha felébredtünk akkor felébredtünk, ne szundítsunk vissza!

2) Amikor felébredtünk, tehát ne aludjunk vissza. Viszont fontos az is, hogy ne töltsünk még órákat az ágyban, a telefonunkat böngészve, hanem szimplán ébredés után azonnal pattanjunk fel. Az, hogy az ágy szélén még ülünk egy kicsit, az már nem annyira problémás, de kelni mindenképpen kell.

Felkelés
Forrás: medicalnewstoday.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás