5 nagyszerű tipp a másnaposság leküzdésére

Megosztás

Közeledik a szilveszter és az év vége, ilyenkor még azok is belekortyolnak egy-egy pohár alkoholba, akik egész évben absztinensen élnek. És nagyon sokan vannak, akik bőven a pohár fenekére is néznek, nem törődve azzal, hogy másnap jön a kemény másnaposság. Ezzel felébredni nem igazán kellemes, nagyjából ezer liter vizet kívánunk, hogy helyreállítsuk szervezetünk vízháztartását. A következőkben megpróbálunk mi is segíteni néhány olyan tippel, amelyek tényleg beválnak a másnaposság elleni harcban.

Másnaposság
Forrás: justbeerapp.com

1) A tejivás nagyon népszerű a mai napig Magyarországon is. Ugyan ez csak részben támasztható alá orvosi bizonyítékokkal, de tanulmányokból és felmérésekből kiderült, hogy diákok nagy részének segít legyőzni a másnaposság tüneteit egy nagy pohár tej. A különféle tejek hatékonyságáról egyébként megoszlanak a vélemények, valaki szerint például a mandulatej különösen jó.

2) Az, hogy rengeteg vizet iszunk, az talán a leghatékonyabb módszer a másnaposság ellen. Ennek megvannak a biológiai okai is és egy holland kutatás nemrégiben meg is erősítette, hogy a résztvevők mindegyike sokkal jobban ébredt, ha részegen elalvás előtt rengeteg vizet megivott. Nagyon gyakori javaslat, hogy legalább annyi pohár vizet meg kell inni, amennyi alkoholt megiszunk.

Másnaposság
Forrás: killcliff.com

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás