Ha a te életed is megkeseríti a horkolás…

Megosztás

Alkalomadtán majdnem mindenki horkol. Ez általában nem kell okot adjon aggodalomra. A horkolás akkor következik be ha valamilyen okból kifolyólag a levegő nem tud szabadon áramolni az orron és a légcsövön keresztül. Ezáltal a környező szövetek “berezegnek” és ennek hatására alakul ki az a hang, amit horkolásnak hívunk. Sokszor a nyelv helyzete vagy a furcsa testpozícióban fekvés is horkoláshoz vezethet.

horkolás
Forrás: nscaustin.com

Ha éjszaka gyakran horkolsz az hosszútávon az életminőségedre is kihatással lesz. Napközben fáradtabbnak, ingerlékenyebbnek érezheted magad és néhány esetben az egészségügyi problémákkal is összefüggésben lehet. Ha pedig a melletted aludni próbáló partneredet is zavarja, akkor az ő életminőségét is befolyásolhatja. Szerencsére a külön hálószobában alvás nem az egyetlen megoldás a horkolásra. Rengeteg olyan bevált módszer van, ami akár teljesen is megszüntetheti ezt az állapotot.

Mivel az emberek különböző okok miatt horkolnak, ezért a megszüntetése felé az első lépés az, hogy megtudd te pontosan miért is horkolsz.

horkolás
Fforrás: mysurgeryabroad.com

Az életkor

A kor előrehaladtával a légcső kissé összeszűkül és ez is okozhatja a horkolást. Persze az idő múlása ellen nincs mit tenni, de bizonyos életstílusbeli változtatások vagy légzési gyakorlatok segíthetnek a horkolás enyhítésében.

A túlsúly

A zsírszövetek és a gyenge izomtónus is vezethet horkoláshoz. Még ha nem is vagy túlsúlyos, de több zsírszövet van a nyakad körül az is ugyanazt az állapotot okozhatja.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás