A viszkető fejbőr 8 lehetséges oka

Megosztás

Nem nagyon szoktunk azzal foglalkozni, ha viszket a fejünk, megvakarjuk és rendben is van. Viszont néha ez elég gyakran előfordul és van, amikor nehezen elviselhető a viszketés, ilyenkor valamit kell vele csinálnunk. A legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha egyből orvoshoz fordulunk, bár az esetek jelentős részében semmi komoly nincs a háttérben. A következőben bemutatunk 8 olyan okot, ami ahhoz vezethet, hogy az átlagnál többször kell megvakarnunk a fejbőrünket.

Viszkető fejbőr
Forrás: thehealthy.com

1) A leggyakoribb magyarázat a viszketésre a korpa. Több oka is lehet a korpa kialakulásának, de a lényege, hogy kiszárad a fejbőrünk, hámlani kezd és ezen folyamat közben viszketni is fog. Ezt a helyzetet súlyosbítja, ha testmozgást végzünk és izzadunk is. A megoldást a korpaellenes készítmények jelenthetik, bár súlyosabb esetben csak a bőrgyógyász segíthet. A korpa 8 természetes gyógymódjáról itt írtunk!

2) Az is lehet, hogy valamilyen allergiás reakciónk van, valamilyen samponra, krémre vagy bármi másra. Ilyenkor érdemes kis szünetet tartani a különféle szerek használatában, hogy megpróbáljuk azonosítani a forrást.

Viszkető fejbőr
Forrás: besthealthmag.ca

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás