10 érv, hogy miért kötelező szőlőt ennünk!

Megosztás

Szőlő
Forrás: almanac.com

A szőlőről nagyon sokan általában azonnal a borra vagy egy jó kis borkóstolóra asszociálnak, pedig a szőlő önmagában is egy csoda, évszázadok óta fogyasztják gyümölcsként is. És hogy miért jó szőlőt enni? A következőben 10 olyan egészségügyi hatást fogunk felsorolni, amelyek okán mindenképpen mennünk kell beszerezni egy kis szőlőt!

1) Tele van tápanyagokkal különösen C-vitaminnal és K-vitaminnal. Gondoljunk bele, 150 gramm szőlő a napi javasolt C-vitamin bevitel 27%-át, K-vitamin esetén pedig a 28%-át tartalmazza, miközben tele van riboflavinnal és B6 vitaminnal is.

2) Tele van antioxidánsokkal is, amelyek segítenek a sejtek helyreállításában, ami a szabad gyökök miatt következett be, ezzel pedig segít leküzdeni az olyan betegségeket, mint a rák vagy éppen a cukorbetegség.

3) A szőlő olyan alkotóelemeket is tartalmaz, amelyekről bizonyított, hogy segítenek a rák megelőzésében, például a resveratrol, ami segít csökkenti a gyulladásos folyamatokat és segít blokkolni a rákos sejtek növekedését.

Vörös szőlő
Forrás: epicurious.com

4) A szívünknek is nagyon jót teszünk, ha szőlőt eszünk, hiszen egyrészt segít csökkenteni a magas vérnyomást, másrészt csökkenti a koleszterinszintet is.

5) Bár elég sok cukor van a szőlőben, a GI-mérőszám szerint a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, hiszen olyan anyagok találhatóak benne, amelyek csökkentik a vércukorszintet.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás