Egyszerű és hasznos tippek az erős immunrendszerért!

Megosztás

Egészségünk megőrzésére mindig oda kell figyelnünk. A téli időszakban általában, és most az aktuális vírusjárvány idején is, különösen fontos az immunrendszerünk erősítése. Ha jól működik szervezetünk védekező képessége nincs okunk félni baktériumoktól és vírusoktól. Íme néhány egyszerű és hasznos tipp, amelyeket ha rendszeresen alkalmazunk egészségünk kiállja a próbát ezekben a hónapokban is.

Az egészségünk a legnagyobb kincsünk.
Forrás: biomedj.org
  1. Fogyasszunk gyógynövény teát!

Télen gyakrabban fogyasztunk teát. Ilyenkor jól esik a finom meleg folyadék. Érdemes előnyben részesíteni a gyógynövény teákat, mert ezek nem csak finomak, de egészségünket is szolgálják. Ideális választás a kamillából, a bodzavirágból és a csipkebogyóból készült teák. Ezek mellett a sokoldalú citromfű is egy kellemes illatú és jóízű gyógynövény. Bármelyiket is választjuk figyeljünk az optimális dózis betartására és a megfelelő elkészítésre.

2. Friss levegő minden nap!

A friss levegő jótékonyan hat a testre. Még hűvös időben se mondjuk le róla. Próbáljunk meg legalább egy rövid sétát tenni minden nap. A téli sétának számos előnye van. Nem csak felfrissít, de a szezonális depresszió tüneteit is képes csökkenteni. Ne feledkezzünk meg a friss levegőről otthonunkban sem. Teremtsünk egészséges beltéri klímát a lakásban rendszeres szellőztetéssel, mert szervezetünknek nem tesz jót az állott levegő.


Megosztás