9 dolog, amit meg kell fogadnunk, ha le akarjuk győzni a hipertóniát!

Megosztás

Forrás: theconversation.com

5) Minimalizáljuk az alkoholfogyasztásunkat, mert ugyan egy pohár bor még jó is lehet az egészségünknek, de ha folyamatosan és rendszeres fogyasztunk alkoholt, akkor ez előbb-utóbb hozzájárul a hipertónia kialakulásához.

6) Egyetlen cigaretta elszívása jó pár percig megemeli a vérnyomásunkat, azaz a dohányzás elhagyása segít visszajuttatni a vérnyomásunkat a normál értékekhez, ráadásul dohányzás nélkül más egészségügyi kockázatokat is csökkenthetünk.

7) Nem teljesen tisztázott még a koffein hatása a vérnyomásra, de statisztikákon alapuló kutatások azt mutatják, hogy minél több koffeint viszünk be a szervezetünkbe, annál nagyobb az esélye a magas vérnyomás kialakulásának.

Forrás: theconversation.com

8) A stressz eliminálása is segít megakadályozni a vérnyomás emelkedését, ugyanis most már bizonyított, hogy a krónikus stressz nagyban hozzájárul a hipertóniához.

9) A fenti pontok mellett mindenképpen rendszeresen mérjük a vérnyomásunkat és látogassuk meg orvosunkat gyakran, ha olyan jeleket látunk, amelyek hipertóniára utalnak.

 

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

 

 

 

Köszönjük szépen!


Megosztás