Ha panaszkodók vesznek körül, az baj az egészségedre nézrve

Megosztás

A folyamatosan panaszkodó emberek azt állítják (és ebben azért van némi igazság is), hogy azért panaszkodnak, hogy így elmondják mi nyomja a lelküket és ne betegedjenek meg a stressztől, de közben ha folyamatosan panaszkodunk vagy olyanokkal vagyunk körülvéve, akik folyamatosan panaszkodnak, akkor egyre boldogtalanabbak leszünk. Egyes kutatók és szakértők szerint a panaszkodás árnyékában élni legalább olyan veszélyes az egészségünkre nézve, mint a passzív dohányzás. A következőkben megnézzük, hogy a folyamatos panaszkodás milyen hatásokkal jár ránk nézve, mert abban legyünk egészen biztosak, hogy lesznek ránk negatív hatásai.

Panaszkodás jelentése
Forrás: aarc.org

Először is, senki nem akar állandóan “vinnyogó” emberek közelében lenni, de közben pedig az állandó panaszáradat teljesen magával rántja a hangulatunkat és a boldogságunkat is és ami a legdurvább – előbb az agyunkat, majd később az egész testünket komolyan a befolyása alá vonja. Minél többet panaszkodunk vagy minél többet panaszkodnak körülöttünk, annál negatívabban gondolkodunk és minden ilyen alkalommal az agyunk újrahuzalozza magát, tehát előbb vagy utóbb elkezdünk beleragadni a negatív gondolatok tengerébe.

Hogy kezeljünk a panaszkodókat
Forrás: womenworking.com

És nehogy azt higgyük, hogy ha mi pozitívak maradunk, akkor a folyamatosan panaszkodók nem tudnak hatással lenni ránk, mert sajnos annyira sok energiát veszítünk folyamatosan, hogy előbb-utóbb a mi szellemi állapotunk is meg fogja szenvedni az ilyen emberek társaságát. És ha elkezdünk mi is bekerülni a negatív spirálba, akkor stresszesek leszünk, a stressztől kortizolt kezd el termelni a szervezetünk, amitől pedig elkezd megnőni a vérnyomásunk és a vércukorszintünk.


Megosztás