10 tipp arra, ha kis lépésekben akarunk csak életmódot változtatni

Megosztás

Forrás: 123rf.com

Az egészséges étrendről már tudományosan is bizonyították, hogy számos egészségügyi előnnyel jár, mint például segít csökkenteni néhány krónikus betegség kialakulását és segít testünket egészségesnek maradni. Mindenesetre a nagy változásokat végrehajtani életünkben sosem egyszerű, időnként túl megterhelő is lehet. Most viszont jön 10 olyan tipp, amelyet könnyű végrehajtani és kis lépéseket jelenthetnek a nagy változások irányába.

1) Ne együnk gyorsan, próbáljuk meg élvezni a falatokat, ugyanis tudományos kutatások bizonyították, hogy a gyors evés 115%-kal nagyobb valószínűséggel okoz túlsúlyt, mintha lassan ennénk.

Forrás: desirethelife.com

2) Ha szeretjük a kenyeret, apró de hasznos lépés, ha egészséges kenyereket eszünk, hiszen a teljes kiőrlésű kenyérrel csökken például a cukorbetegség kialakulásának kockázata is.

3) Adjunk görög joghurtot az étrendünket, ez ugyanis sokkal krémesebb, mint a normál, ráadásul sokkal kevesebb benne a kalória is.

4) Sose menjünk el vásárolni lista nélkül és sose menjünk el vásárolni éhesen. Az éhség nagymértékben hozzájárul az egészségtelen ételek vásárlásához.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás