5 érv, hogy miért érdemes néha mezítláb sétálni egyet

Megosztás

Barefoot
Forrás: healthline.com

Az emberek és a természet között mindig is szoros kapcsolat állt fenn és ennek meg is kell maradnia. Legalábbis sokan ezt vallják, ezért léptek előtérbe megint bizonyos diéták, mozgásformák vagy éppen egészségügyi tanácsok. És ezek általában nem csak vaktában írogatott tanácsok, hanem megfontolandó gondolatok, hiszen ha például egy indián törzs az őserdőben képes mezítláb lenni egész életében, akkor nekünk is hasznos lehet, nem? A következőkben megnézünk öt indokot, amiért nekünk is hasznos lehet, ha mezítláb vagyunk.

Mezítláb
Forrás: livescience.com

1) A mezítlábon történő járás, mozgás csökkenti a stresszt. Ez főleg akkor van így, ha füvön tudunk sétálgatni. Ez ugyanis növeli az endorfin szintjét a testünkben, ami az izgatottság, stressz csökkenéséhez vezet. Nagyon vigyázzunk természetesen, hogy ne lépjünk éles, hegyes tárgyakra, kövekre!

2) Ortopéd szakorvosok szerint a mezítlábas sétálás azért is hasznos, mert segít megtalálnunk a testünk egyensúlyi pontját. Könnyebbé és hatékonyabbá teszi járásunkat, ráadásul még jobban érezzük, hogyan haladunk, hogyan mozog a testünk. Gyermekeknél pedig a mezítlábas séta növeli az izmok erősségét és a boka stabilitását.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás