A megfelelési kényszer nem jó dolog, küzdjünk ellene!

Megosztás

Forrás: healthline.com

A másnak való megfelelés és a teljes nárcisztikus viselkedés között nehéz megtalálni a helyes utat, főleg, hogy szakértők és trénerek is folyamatosan különféle tanácsokkal bombáznak minket mindenféle forrásokból. Az biztos, hogy egyik viselkedés sem jó és az is biztos, hogy általában az önértékeléssel, a neveltetésből származó kényszerekkel van a gond a háttérben mindkét esetben. Az viszont biztos, hogy a másoknak való megfelelés túlzott igénye tönkretesz minket és egyszerűen nem leszünk képesek saját vágyainkra koncentrálni. A következőkben nézzünk meg öt jótanácsot, amit érdemes megfogadnunk, ha nem akarunk állandóan mások vágyainak rabságában élni.

Forrás: medium.com

1) Nemet mondani sosem egyszerű, de egy igazán fantasztikus ajándék – így végre saját magunkra is tudunk koncentrálni. Persze rengeteg dolgot meg kell tennünk, akkor is, ha nem akarjuk, viszont próbáljuk megtartani a határokat és saját céljainkra, vágyainkra is koncentráljunk.

2) A mondás szerint nem vagyunk mi Atlasz, hogy mindenki problémáját mi cipeljük a hátunkon, mert ha ezt így tesszük, akkor előbb-utóbb mindenki megszokja, hogy mi vagyunk azok, akik majd úgyis segítünk és a végén már olyan tevékenységeket is csinálunk, amit könnyedén megtehetne más is.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás