10 perces edzés, amivel 300 kalóriát is elégethetsz

Megosztás

Nagyon sokszor halljuk azt a kifogást családtagoktól, barátoktól, hogy ők azért nem járnak edzeni, mert már nincs rá idejük két gyerekes program vagy éppen a munka és a család közötti hajtásban. Plusz sokan úgy gondolják, hogy nem engedhetnek meg maguknak egy drága konditermi bérletet, pedig valójában semmi nem kell ahhoz, hogy jót sportoljunk és akár 15 perc alatt elégessünk 300 kalóriát. És ahogy arról már sokszor, sok helyen esett szó, a takarítással, a súrolással is komolyan lehet kalóriát égetni, de tegyük fel, hogy normális sporttal szeretnénk elégetni 300 kalóriát rövid idő alatt – következzen néhány olyan gyakorlat, ami segít ebben.

Ugró ember
Forrás: Gettyimages

1) Guggolásból ugrás

Szimplán csak álljunk lazán, teljes talppal a padlón. Guggoljunk le teljesen normálisan, majd feszítsük meg magunkat és ugorjuk olyan magasra, amennyire csak tudunk. Majd amikor leértünk, húzzuk össze magunkat megint guggoló pozícióba és ezzel be is fejezünk egy gyakorlatot.

Pókember fekvőtámasz
Forrás: gettyimages

Első körben csináljunk ebből meg 10 darabot, majd tartsunk 30 másodperc szünetet és utána folytassuk 30 gyakorlattal. A guggolás rendkívül jó zsírégető gyakorlat, úgyhogy ezzel bőségesen tudunk kalóriát égetni.

A cikk folytatódik, lapozz!


Megosztás